Winkelwagen

Industriestraat 61 b, Tubbergen | 0546 62 41 05 (10:00 - 17:00)
Gustav Sport Logo
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen
  • Ruilen kan altijd tot 30 dagen

Helmen

Alle 37 resultaten weergegeven

Wanneer u gaat mountainbiken is de helm één van de belangrijkste kledingstukken die u nodig heeft. Zonder een helm gaan mountainbiken is levensgevaarlijk. Wanneer u zonder helm met uw hoofd op de grond valt, dan is er grote kans op ernstig letsel. Met onze helmen heeft u perfecte bescherming voor uw hoofd. U hebt de keuze uit allerlei verschillende merken. Zo kunt u kiezen uit de merken AGU, Bell, Catlike, Giro en Lazer. Dit zijn stuk voor stuk zeer goede en sterke helmen, tevens zien de helmen er zeer sportief en modern uit. De helmen hebben een prachtig ontwerp, dat er niet alleen mooi uit ziet. Maar tevens ook nog eens heel erg praktisch en extra comfort met zich mee brengt. Naast gewone helmen, hebben wij ook helmen voor uw kind in het assortiment. Dit zijn prachtige en super sterke helmen met vaak een speciaal ontworpen uiterlijk. Met deze helmen kan uw kind een stuk veiliger met de fiets op pad.

Soorten verstelsystemen

Er zijn verschillende verstelsystemen die gebruikt worden om de helmen op een goede en comfortabele manier vast en strak op uw hoofd te krijgen. De helm mag natuurlijk niet pijn doen op het hoofd, maar moet wel stevig op uw hoofd zitten. Dit is mogelijk met allerlei verschillende soorten verstelsystemen. Vaak zitten er op een helm twee verschillende soorten verstelsystemen.

- Het Cam-Lock systeem
Met het Cam-Lock systeem kunt u de helm op een eenvoudige en snelle manier perfect op uw hoofd laten aansluiten. Met dit systeem worden de banden op ‘slot’ gezet wanneer u ze dicht doet. Zo blijft de helm perfect op uw hoofd zitten.

- Het Key-Lock systeem
Net als bij het Cam-Lock systeem kunt u de banden op ‘slot’ zetten. Dit is mogelijk door de Key-Lock een kwartslag te draaien. Hierdoor kunnen de banden niet los schieten tijdens het fietsen.

- Het TAG systeem
Dit systeem is het special verstelsysteem van het merk Bell. TAG staat voor Twin Axis Gear verstelsysteem, en werkt uitermate goed. Met dit systeem blijft de helm perfect op de plek zitten, en het irriteert niet tijdens het fietsen. Dit systeem is zo gemaakt dat u de pasvorm van de helm op twee manieren kunt verstellen. Hierdoor zit de helm niet alleen rondom uw hoofd stevig en comfortabel, maar ook boven op uw hoofd.

- Het Roc Loc 5 systeem
Vooral bij Giro helmen wordt dit verstelsysteem veel gebruikt. Dit is een handig systeem dat ongeveer het zelfde werkt als het TAG systeem. Ook hier kunt u doormiddel van een draaiknop aan de achterzijde van de helm, de pasvorm veranderen. Dankzij de draaiknop kunt u eenvoudig en snel het comfort van de helm veranderen.

- Het Detox 2 systeem
Dit is een soort schuifsysteem waarmee u de binnenring eenvoudig kunt verstellen. Zo kunt u de ideale pasvorm voor u zelf creëren. Het Detox 2 systeem wordt vaak gecombineerd met het Key-Lock systeem.

- Het Geared Positioning systeem
Met dit systeem blijft de helm niet alleen in goede positie op uw hoofd zitten, maar zorgt tevens voor extreem veel comfort. Dit systeem lijkt redelijk veel op de andere verstelsystemen.

AGU MTB helmen

De AGU MTB helmen zijn zo ontworpen dat ze niet alleen een zeer mooie uitstraling hebben, maar dat het draagcomfort ook van een extreem hoog niveau is. De helmen beschikken over luchtgaten, waardoor uw hoofd niet oververhit raakt. De warme lucht kan namelijk door gaten ontsnappen en de koude lucht kan door de gaten naar binnen om uw hoofd te verfrissen. U kunt veel helmen gebruiken voor zowel mountainbiken als wielrennen. De helmen hebben een hoog draagcomfort en voelen extreem licht aan.

Bell MTB helmen

U kunt allerlei verschillende soorten MTB helmen kopen van het merk Bell. U kunt natuurlijk gewone helmen kopen, maar u kunt ook speciale kinderhelmen of een helm speciaal voor BMX-en. De kinderhelmen zijn zeer geschikt voor uw kind om te dragen voor bescherming. De kinderhelmen zijn zo ontworpen dat ze er leuk uit zien voor kinderen. De gewone helmen hebben een zeer praktisch en modern ontwerp. De gaten in de helm zijn zeer handig voor de ventilatie, en de helmen hebben tevens mooie kleuren.

Giro MTB helmen

De Giro helmen staan bekend om de zeer goede kwaliteit van de helmen. De helmen hebben een lange levensduur en een zeer hoog draagcomfort. Het is ook niet voor niets dat de helmen door veel profs gedragen worden. Tevens zijn de helmen verkrijgbaar in allerlei verschillende mooie kleuren. Hierdoor kunt u perfect een helm uit kiezen die bij uw outfit past.

Overige merken

Naast deze merken zijn er ook nog 2 andere merken die bij ons in het assortiment zitten. Dit zijn Catlike en Lazer, van beide merken hebben wij 1 helm. Dit zijn overigens ook zeer goede helmen. De Lazer helm is een leuke kinderhelm in de vorm van een vis, en de Catlike helm is een uitstekend MTB helm die een zeer lange levensduur heeft.

Prijs/kwaliteit

Er zijn redelijk grote prijsverschillen tussen de helmen, dit komt door de prijs/kwaliteit vergelijking. En zeer goede en professionele helm kost natuurlijk meer dan een eenvoudige helm. Vaak hebben de duurdere helmen betere ventilatie, een hoger draagcomfort, betere pasvorm enzovoort. De duurdere merken zijn Giro en Bell, hiermee wordt ook veel gereden door de professionele wielrenners en Mountainbikers. Wanneer u kiest voor een goedkopere helm, dan beschermt deze uw hoofd ook zeer goed.

Vragen over de MTB helmen

Wanneer u vragen heeft over de MTB helmen van Gustav Sport, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken via de e-mail (info@gustavsport.nl) of telefonisch (0546-623341). Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 10;00 tot 17;00. Wanneer u een e-mail stuurt proberen wij deze binnen een werkdag te beantwoorden. Als u niet tevreden bent over de helm, kunt u deze binnen 30 dagen retour sturen. De helm moet dan natuurlijk in volledige staat en onbeschadigd worden terug gestuurd.