Winkelwagen

Industriestraat 61 b, Tubbergen | 0546 62 41 05 (10:00 - 17:00)
Gustav Sport Logo
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen
  • Ruilen kan altijd tot 30 dagen

MTB Schoenen

1–40 van 45 resultaten weergegeven

Bij Gustav Sport vindt u verschillende MTB schoenen van Shimano, Sidi, Diadora en Giro. Er is een grote collectie MTB schoenen met grote verscheidenheid aan eigenschappen. De schoenen zijn allemaal geschikt voor de SPD-pedalen van Shimano of de MTB Crankbrothers pedalen. Middels deze systemen klikt u uw schoenen makkelijk aan de fiets, waardoor de krachtoverbrenging van uw benen op de fiets optimaal is. De MTB schoenen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er voor elke persoon wel een geschikte MTB schoen verkrijgbaar is. Wanneer u vragen heeft over de mountainbike schoenen, dan kunt u altijd via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Dan geven we u zo goed mogelijk advies en dan hopen we dat u een geschikte schoen vind. Wanneer u geen geschikte schoen kan vinden, dan kunt u ook contact met ons opnemen. Dan kunnen we samen met u naar een geschikt alternatief zoeken. Als de MTB schoen niet naar wens is, kunt u hem altijd binnen 30 dagen retouren.

Populaire MTB Schoenen van Shimano

De MTB Schoenen van Shimano hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Zo is de Shimano SH-M088 een populaire mountainbike schoen. Deze SH-M088 beschikt over verschillende eigenschappen die het comfort ten goede komen. Zo sluit u de schoen af met twee stevige velcro-sluitingen. Daarnaast is er voor extra afsluiting een ski-sluiting aangebracht, waarmee u de schoen nauwkeurig af kunt stellen. Zo kunt u de schoen volledig op uw voeten aan laten sluiten. Naast de prettige sluiting beschikt de schoen over een groot loopprofiel. Voordeel van dit profiel is dat de cleats voor de pedalen wegvallen, waardoor u toch goed op deze schoenen kunt blijven lopen. De onderkant van de schoenen zijn gemaakt van duurzaam kunststof. De bovenkant van de Shimano SH-M088 is vervaardigd uit verschillende materialen die er voor zorgen dat uw voeten niet nat worden van het zweet. De schoenen zijn daardoor vooral geschikt voor droge omstandigheden, maar in combinatie met goede overschoenen zijn de SH-M088 ook geschikt voor natte omstandigheden.

Design en Kwaliteit uit Italië

De Sidi schoenen staan naast de uitstekende functionaliteit vooral bekend om het mooie design. Veel Sidi schoenen worden uitgevoerd in glanzende kleuren, die extra opvallen. Zo zijn de Sidi Eagle schoenen die uitgevoerd zijn in vernice. De Eagle schoenen van Sidi is een uitstekende MTB schoen die over het algemeen beschikken over een carbon zool. Een carbon zool zorgt voor een betere aansluiting van de schoen op het pedaal, waardoor de kracht van uw benen nog beter op de fiets wordt overgebracht. Carbon is een stijf materiaal, waardoor de kracht in het materiaal beter bewaard blijft. Normaal kunststof als polyurethaan is in vergelijking tot carbon flexibeler, waardoor er iets meer kracht verloren gaat. Hoewel de verschillen miniem zijn worden wordt het verschil, vooral door een ervaren fietser, snel opgemerkt. Tevens zorgen de sluitingen van de Sidi schoenen voor een optimale afsluiting van de schoen. De twee velcro-sluitingen zijn voorzien van extra randen, waardoor de sluitingen nog preciezer zijn af te stellen. In combinatie met de speciaal ontwikkelde caliper-buckle van Sidi kunt u de schoen perfect op uw voeten aan laten sluiten.
Buiten het feit dat Sidi goed heeft nagedacht over de functionaliteit en het design van de schoenen, biedt Sidi ook onderdelen voor de schoenen. MTB Schoenen zullen na een aantal jaar slijten. Vooral de bewegende onderdelen hebben het bij intensief gebruik zwaar te verduren. Waar bij andere merken meteen nieuwe schoenen aangeschaft dienen te worden, heeft Sidi er voor gekozen om juist deze bewegende onderdelen ook aan te bieden. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld zelf uw versleten caliper buckle vervangen voor een nieuwe. Ook hielkappen voor uw Sidi schoenen kunnen aangeschaft worden. Door het aanbieden van deze Sidi onderdelen kunt u uw oude schoenen weer nieuw leven in blazen, en nog langer blijven genieten van de kwaliteit en comfort van uw Sidi schoenen.

MTB Schoenen op de pedalen

Wanneer u van plan bent om MTB schoenen aan te schaffen dient u rekening te houden met het feit dat er geen cleats meegeleverd worden bij de schoenen. Deze worden normaal gesproken bij de pedalen geleverd, of kunnen afzonderlijk besteld worden. De meest voorkomende pedalen zijn de Shimano PD-M520 of PD-M540. Voor de fanatieke amateur voldoen de PD-M540 perfect. Deze pedalen zijn licht van gewicht en staan iets verder van de trapas, waardoor de pedalen rechter onder uw voeten staan en het comfort beter is. De PD-M520 zijn vooral geschikt wanneer u voor het eerst gaat fietsen met klikpedalen. Deze pedalen zijn makkelijk te monteren en goed af te stellen. Wanneer u deze pedalen besteld worden de cleats meegeleverd. Bent u op zoek naar losse cleats voor Shimano SPD-pedalen, dan raden wij u de Shimano SH56 aan.
Naast Shimano biedt CrankBrothers speciale MTB pedalen. De CrankBrothers pedalen staan bekend om het open design, waardoor vuil niet in het pedaal achterblijft. Daarnaast bieden deze pedalen een andere manier van inklikken. De MTB schoenen uit het assortiment van Gustav Sport kunnen ook makkelijk gebruikt worden in combinatie met bijvoorbeeld de EggBeater 3 van CrankBrothers.

Advies op Maat

Bij het aanschaffen van MTB schoenen adviseren we altijd een maat groter te nemen dan uw eigenlijke schoenmaat. Dus bij een normale maat van 42, kunt u het best een maat 43 MTB schoen aanschaffen. Mocht de maat toch anders uitvallen, dan is het altijd mogelijk om de schoenen te ruilen. Wanneer u vragen heeft over een specifiek model of advies wenst bij de keuze van de juiste MTB schoenen, kunt u dagelijks telefonisch contact met ons opnemen. Ook kunt u ons mailen. We helpen u graag verder om een geschikte MTB schoen aan te kunnen schaffen.